Fiskestim og rigg

FiskestimFrontbilde

Jeg fikk lyst å prøve meg på en procedural fiskestim i Maya, og satte meg inn i et script som heter BrainBugz, av en kar som heter Carsten Kolve. Det er relativt lett å sette seg inn i, og baserer seg på at man gir enkeltstående partikler “ønsker”, og at disse hele tiden veies mot hverandre. I videoen under kan man se hvordan en eller to fisk kan bryte ut av stimen, før de oppdager at mesteparten beveger seg i en annen retning. De vil da snu og ble en del av stimen igjen.

I tillegg forsøker de hele tiden å ikke kollidere, og flokken i seg selv søker etter et usynlig objekt jeg flytter rundt i scenen. Dette er definitivt noe jeg kunne tenke meg å eksperimentere mer med, men jeg mistenker at Thinking Particles og lignende systemer er mer brukervennlige og umiddelbare. Scenen under krevde en dag med prøving og feiling.

 

For å ha noe mer interessant å eksperimentere med benyttet jeg anledningen til å sette opp en enkel fiskerigg, basert på diverse bilder jeg fant av ørret.